Därför är modellflyg intressant

Att bygga och flyga modellflygplan är en mycket populär hobby att utföra över hela världen. Även i vårt hemland Sverige. Varför detta kan vara en såpass stor hobby beror troligen på att flygplan och dess funktion samt mekaniken är mycket fascinerande för många. För vissa så kan den roliga biten vara just att bygga ihop sina modell flygplan. Medans den absolut bästa biten för andra kan vara att få flyga dem, då man kan köpa ett flertalet olika modellflygplan som är radiostyrda och på ganska långa distanser dessutom. Det finns otroligt många entusiaster inom denna hobby som vanligen är samlare av en mängd modellflygplan. Troligen så är de allra mest speciella de som är kopior av gamla retro flygplan. Modellflygplan som hobby har en alldeles egen förbunds hemsida för de svenska hobbyisterna, den kan finnas här.

På denna hemsida så kan man hitta en del information om hur förbundet fungerar. Dessutom så länkar hemsidan till olika bloggar som är bra just inom hobbyn. Förutom detta så tipsar även hemsidan om olika event som kan vara intressanta för de med hobbyn men även för de som kanske är nyfikna på vad det går ut på med modellflygplan. De har även ett forum där hobbyisterna kan dela tankar och idéer med varandra, genom att på så vis föra kommunikationer med varandra kan de känna sig ännu med involverade i sin hobby. De kanske till och med kan hitta nya vänskaper genom detta med folk som delar sitt intresse med varandra. Söker man även efter modellflygplan eller delar till något eller vill sälja något av de tidigare nämnda så finns det möjlighet även för detta på hemsidan som hobbyn har. Denna hobbyn är intressant just för att man lär sig mer om mekaniker som har med flygkonsten att göra och dessutom är det en populär hobby som skapar en väldigt bra gemenskap med likasinnade individer.

Olika sätt att flyga modellflyg på

Det finns ett flertal olika sätt som man kan välja att flyga sina modellflygplan på. Dessa är just friflyg, linflyg, skalaflyg samt radioflyg. Friflygning innebär att man flyger med ett modellflygplan som helt och hållet saknar någon som helst funktion för att styra. Om man tävlar med sitt flygplan inom detta så är syftet att planet ska flyga så länge som det går utan att någon påverkar flygplanet.

Linflyg däremot går ut på att man har kontroll över planets styrning, genom just linor som då är fästa på modellflygplanet. Denna typ av modellflygplan som tävlar inom linflyg har en motor som driver det. Tävlingar inom detta kan gå ut på att man ska flyga med så hög hastighet som möjligt. Eller så går det ut på att man ska flyga så coolt, snyggt eller konstnärligt som möjligt. Man kan även tävla i lagrace inom denna kategori eller så kan man bråka med ett annat flygplan och den som störtar den andra snabbast är vinnaren.

Radioflyg däremot är helt radiostyrda flygplan som tävlar. Med dessa så kan man i princip tävla i vilken gren som helst eftersom planen erbjuder full mobilitet för piloten som finns på markplan. Ser man till kategorin skalaflyg så skiljer den sig en hel del ifrån de tidigare kategorierna då de istället fokuserar på hur verklighetstrogna de ser ut samt flyger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *